Food Cabinet

IMPERFECTE PERFECTIE

De oermens begon met het verbouwen en daarmee manipuleren van gewassen. Inmiddels hebben we technieken om de wereld te kunnen voeden en is ons eten aangepast om in ons gemak te voorzien; we staan boven de natuur. We worden hierdoor ouder maar ook zieker dan ooit.


Als je ‘Food & Health’ intypt bij google dan komen er ongeveer 1.920.000.000 resultaten naar boven. Er is een onontkoombare ‘food knowlegde-beweging’ gaande. Men wil steeds meer weten over wat we dagelijks in onze mond stoppen. Er wordt wel vaker aan me gevraagd; ‘denk je dat we straks alleen maar een pil hoeven te eten?’ Ik denk dat we dat niet zullen willen. Je ziet nu enerzijds de technologie grote sprongen maken maar anderzijds blijft er een grote hang naar ‘echt’ eten.


De Imperfecte Perfectie is een visualisatie van mijn zoektocht naar de toegevoegde waarde van technologie in de voedingsmiddelensector. Hoe ver moeten we nog gaan met de manipulatie van ons voedsel? Het 3D-geprinte imperfecte worteltje is een belichaming van de vragen die ik mezelf in deze context stel.


De 3D-foodprinter en samples zijn mogelijk gemaakt door byFlow.


http://foodtobe.nl/healthy/

https://vimeo.com/168738901