Maastricht Vlaai

DE MAASTRICHT VLAAI

5 toonaangevende bakkers, 5 bekende Maastrichtenaren, 5 onovertroffen smaken. Een mix van mooie verhalen en de beste ingrediënten komen samen in een spannende smaakexplosie. Een lekkernij waar Maastricht nou eenmaal echt bekend om staat… De Maastricht vlaai!


VVV Maastricht benaderde mij met de vraag te helpen bij een actie onder de noemer ‘Maastricht Vlaaiert’. Zij wilden met een ‘onwaarschijnlijk spannende vlaai’ langs de landelijke redacties gaan om aandacht te vragen voor de start van het culinaire seizoen.


Ik geloofde echter niet dat het succesvol zou zijn om eenvoudigweg wéér eens een nieuwe vlaai te maken. Ik geloof veel meer in de kracht van het verhaal en de boodschap.


Dus gaf ik het meest bekende streekproduct van Limburg én van Maastricht een Maastrichts gezicht! Ik ontwikkelde een vlaai die op en top Maastrichts is qua vorm, qua ingrediënten, qua design, qua verhaal én qua smaak! Een stukje Maastrichts karakter komt samen in dé Maastrichtse vlaai.


Ik benaderde de vijf bekendste bakkers van Maastricht om hun invulling te geven aan de Maastrichtse vlaai. Het verhaal van de vlaai laat ik vertellen door bekende Maastrichtenaren: André Rieu (muziek), Cecile Narinx (lifestyle), Tom Dumoulin (sport), Fabrizio (Carnaval), Annemarie Penn-te Strake (Burgemeester).  Zo wordt een breed palet van smaken, maar ook qua persoonlijkheden aan de vlaai gekoppeld.


Zowel bij VVV Maastricht als bij de vijf ambachtelijke bakkers kun je nu de speciale Maastricht vlaai-doos en het vlaaiboekje kopen met daarin twee routes. In deze routes kun je op de aangegeven locaties 1/5 vlaaipunt kopen en zo je eigen Maastricht vlaai samenstellen.


https://www.bezoekmaastricht.nl/maastricht-vlaai