SD Trading
foto 'The Brunch'
foto 'The Brunch'
foto 'The Brunch'
foto 'The Brunch'

SUCADROPS

Sucadrops; een samensmelting van het Latijnse woord voor suikerriet en de druppelvorm van het ontwerp. Zaden, druppels, eieren: allemaal prachtige natuurlijke vormen en in vele religies ook symbolisch voor een nieuw begin.


Natural Tableware distribueert innovatieve en duurzame wegwerpartikelen die volledig biologisch afbreekbaar zijn. Door pulp van suikerriet te versterken met bamboevezels heeft Natural Tableware een product ontwikkeld dat zowel composteerbaar als multi-inzetbaar is. Natural Tableware vroeg mij om een wegwerpservies te ontwerpen van dit materiaal. Omdat de Sucadrops zijn vervaardigd uit een afvalproduct van de rietsuikerproductie is het servies volledig biologisch afbreekbaar en kan het na gebruik als compost dienen, waardoor de cirkel weer rond is.


Uiteraard heb ik ook gekeken naar de trends binnen de horeca. Daarbij viel vooral op dat er een groeiende behoefte is aan natuurlijke producten en organische vormen om de gerechten te presenteren. De Sucadrops sluiten perfect aan bij deze wens van vele chefs. Hiermee kunnen zij met een bijzonder servies hun creaties op een speciale manier presenteren.


Het Sucadrops servies is vanaf juni 2013 verkrijgbaar bij diverse groothandels en via de website van Natural Tableware.