AEON plaza hotels

C!RCUS

Uiensoep met clownstranen, spaghetti van scampi, rijstloze sushi met aardappelsoufflé, schuim van kreeft. Een kleurrijke verzameling van gerechten met een knipoog en een glimlach. Allemaal ter ere van het bijzondere initiatief de CliniClowns.


Het Dutch Design Hotel Artemis organiseert elk kwartaal een bijzondere Design & ART-expositie. Eén keer per jaar wordt een expositie uitgelicht en gekoppeld aan een goed doel. Aan mij de eer om als fooddesigner de menukaart en de expositie vorm te geven, gekoppeld aan CliniClowns.


Om juist de kracht van de lach te benadrukken heb ik me laten inspireren door het circus. Ik heb de lievelingsgerechten van een groep excentrieke bekende Nederlanders een ‘make-over’ gegeven. De favoriete gerechten van cabaretier Youp van ’t Hek, schoenenontwerper Jan Jansen, actrice Anne Wil Blankers en modestyliste Coco de Meyere stonden in vrolijke vorm op het menu.


Dit menu, dat samen met de chef-kok van Artemis tot stand kwam, werd drie maanden geserveerd in het restaurant. De opbrengst ging naar CliniClowns. Daarnaast heb ik ook de expositie gecureerd.  Zo exposeerde de Maastrichtse kunstenaar Chrit Rousseau met z’n schilderijen en heb ik collega-ontwerpers van de Design Academy de ruimte geboden hun werk te tonen.


Monique van Gevelt over de samenwerking:

“Wij hebben met veel plezier samengewerkt met Annelies. Haar passie voor Food & Design is aanstekelijk! Door haar creativiteit en vermogen om buiten de gebaande paden te treden, is er een fantastische D&A-expositie samengesteld. Voor de gasten van het hotel en bezoekers van de expositie heeft Annelies tevens ludieke, verrassende proeverijen verzorgd die enthousiast en vol verbazing werden ontvangen. De samenwerking tussen Annelies en ons professioneel keukenteam verliep vlekkeloos. Wij kijken terug op een zeer succesvol kick off evenement, een prachtige expositie en een mooie bijdrage aan het goede doel.”