Belvedair
fotografie: EDHV / Marcel de Buck
fotografie: EDHV / Marcel de Buck
fotografie: EDHV / Marcel de Buck
fotografie: EDHV / Marcel de Buck
fotografie: EDHV / Marcel de Buck
fotografie: EDHV / Marcel de Buck

FARM FOOD & DRINKS

De fijnste manier om kennis te maken met je vakantiebestemming is te proeven van de streekproducten. En niets leuker dan ná je vakantie iets lekkers mee te nemen uit de streek die je hebt bezocht. Dat kan nu op Eindhoven Airport.


Na de verbouwing van Eindhoven Airport moest ook het foodconcept op de luchthaven vernieuwd worden. Bbelvedair, dat de horeca op Eindhoven Airport verzorgt, stelde hiervoor een projectteam samen met ontwerpbureau Edhv, Studio Linse, Horeca Development en mijzelf. Samen met belvedairs’ chef bedacht ik dit nieuwe foodconcept binnen het reeds bestaande thema ‘eat local, fly global’, met als kenmerken ambacht, streek en gemoedelijkheid.


Gezien het regionale karakter van het vliegveld is in het culinaire concept de regio ook centraal gesteld. Hiermee zetten we de meest smakelijke streekproducten in de spotlights. Vrijwel alles wat je op foodgebied op de luchthaven tegenkomt heeft een Brabants karakter. Je ruikt de geur van warme appeltaart met appeltjes uit de Philips Fruittuin en je geniet van Brabantse boterhammen en worstenbroodjes. Gerechten en ingrediënten uit Eindhoven en omstreken. Altijd ambachtelijk. En altijd met een vleugje Brabantse gemoedelijkheid.


Vooral de team effort bij dit project was erg bijzonder; samen met dit team professionals aan dit unieke project te werken en samen een totaalconcept te ontwikkelen en uit te voeren.