Bijenkorf

DESIGN DINER

Dutch design meets Italian cuisine. Een bijzondere combinatie van twee werelden. Samen een onovertroffen smakelijk geheel van food en design.


Ter ere van het afscheid van de directeur van de Bijenkorf Eindhoven organiseerde ik een diner in de voormalige raadzaal van het Designhuis Eindhoven. Dé locatie bij uitstek, gezien de voorliefde van de directeur voor design en de Italiaanse keuken.

Het menu was uiteraard geïnspireerd op de Italiaanse keuken. De dinertafel werd helemaal aangekleed en bedekt met objecten van Nederlandse designers. Bijvoorbeeld met glaswerk en de zogenaamde ‘slow cooker’ van Maarten Baptist, waarin het hoogtepunt van het diner werd gepresenteerd: verse sardientjes in huisgemaakte tomatensaus.


Het diner werd afgesloten met een uitnodiging aan de gasten om de expositie in het Designhuis te bezoeken. Een passende afsluiting voor een heerlijke avond.


Geert Crooijmans over de samenwerking:

“De samenwerking met Annelies hebben we als zeer prettig ervaren. Bij de voorbereidingen van het diner heeft ze ons met de juiste ideeën goed begeleid. Met onze input over wat onze collega weet te waarderen is een diner inclusief bijpassende wijnen samengesteld. We hebben erg lekker gegeten in een bijzondere omgeving met een zeer professionele gastvrouw en chefkok.”