citizenM

TASTEMAKERS

Een internationaal,  hippe hotelketen als citizenM trekt reislustigen uit de hele wereld. Hippe wanderers, travelgrammers en business hipsters. Dan kun je natuurlijk geen gewoon broodje kaas serveren in het restaurant. Nee, we gaan de wereld rond op zoek naar inspiratie & noviteiten.


CitizenM vroeg mij mee te denken over de vernieuwing van het F&B aanbod in hun hotels. Omdat ik graag grondig te werk ga, ontwikkelde ik niet eenvoudigweg een nieuw menu, maar een filosofie. Op basis van deze filosofie werden vervolgens doordachte keuzes gemaakt, en producten ontwikkeld, voor het nieuwe F&B assortiment en de presentatie daarvan.


Samen met Leon Dolle, Iulia Tuica & Daniel Bischof vormde ik een team, het Tastemakers-team. Gasttevredenheid is onze belangrijkste prioriteit.


Onze belangrijkste bron van inspiratie was de dynamiek in het hotel, dankzij de bijzondere samenstelling van het citizenM-team. Hun mix van nationaliteiten, hun persoonlijkheid en karakter was zó inspirerend. 


We realiseren ons dat de moderne reizigers voortdurend op zoek zijn naar leuke dingen en continu van gedachten wisselen. We moeten voldoen aan hun wensen om ze tevreden te houden. En dat is precies wat een cool F&B concept kan doen.


Bij de zoektocht naar nieuwe producten stelden we onszelf continu de volgende vragen: Is dit product:

★ makkelijke 'gradability factor'

★ sexy 'instagramable'

★ betaalbaar (affordable luxury)

★ gezond


Het doel van ons nieuwe en verbeterde concept is meer wereldsmaken toe te voegen aan het assortiment. Dit geeft het citizenM team verhalen om te vertellen, onbekende producten om trots op te zijn en dus meer kansen om de gasten te betrekken. Zo brengen ze met hun kennis en verhalen een glimlach op alle gezichten.


Leon Dolle over de samenwerking:

"Annelies worked as F&B consultant for citizenM to take the lead in the Tastemaker Project, a new take on our F&B offering. Annelies took charge, was an inspiration and created an amazing assortment that still shows to be of value for citizenM. Her organized nature in combination with creativity, sense of humor and teamwork made her an asset in the citizenM team. Her knowledge on the latest trends, methods of preparation and presentations is outstanding.

I look forward working with her again."