Lectures

JURERING, LECTURES, KEYNOTES, PANELS, COLLEGES

Met gedegen kennis, jarenlange ervaring en enorme passie voor gastronomie, kan ik mij vol trots expert in mijn vak noemen. Ik deel mijn liefde voor food design graag met u tijdens een inspirerende presentatie, lezing of college. Ook neem ik met kritische opinie en heldere visie graag zitting in jury’s, commissies en panels.


Hotelschool  - college en coaching

College:

Op de Hotelschool gaf ik een college over food design in de horeca. Door middel van inspirerend beeldmateriaal nam ik de studenten mee in mijn vak. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden gaf ik inzicht in het effect dat sommige keuzes van horeca-ondernemers hebben op de uitstraling van hun zaak. Waardoor kan je je in deze tijd onderscheiden en wat moet je doen om op te vallen?

Coaching

Met de groepen studenten ging ik vervolgens het gesprek aan over hun projecten, gericht op een lunch die zij gaan bereiden als onderdeel van de Minor. Hiermee ondersteunde ik de studenten om hun project te optimaliseren op gebied van design.


Fontys Sporthogeschool – keynote speaker en expert panellid

In 2017 trad ik op als keynote speaker en expert panellid tijdens het eindsymposium van de minor over voeding. Studenten vertelde ik over mijn visie op de rol van food design bij het aanwakkeren van maatschappelijke discussies over voeding(sgedrag) en leefstijl.


We Are Food - jurylid

In 2017 nam ik plaats in de jury van het Brabantse themajaar ‘We Are Food’. Uit maar liefst 100 inzendingen maakte ik samen met jury-collega’s een keuze: tien initiatieven om de Brabantse foodbranche te verbeteren worden werkelijkheid. Deze zogenaamde ‘Brabantse Keukens’ werken op hun eigen manier aan innovatieve oplossingen in de voedselketen.

De jury bestond uit: Hans Steenbergen (voorzitter, Food Inspiration), Marian Wagemakers (Dalco), Annelies Hermsen (Food designer) en Hanna Polman (Unilever). http://wearefood.nl


Design Academy – externe gecommitteerde examens

Tijdens het Food-non-Food examen mocht ik het afstudeerwerk beoordelen als externe gecommitteerde.


Gast Docent aan de HAS hogeschool

Vanaf 2008 tot 2015 ben ik gastdocent aan de Hogere Agrarische School Den Bosch geweest. Daar gaf ik drie keer per maand les aan studenten uit alle jaren. In het eerste jaar gaf ik informatieve lezingen over wat je kunt verwachten in het dagelijks leven als fooddesigner en de opdrachten waar ik dagelijks aan werk. In het tweede jaar begeleidde ik studenten bij een opdracht, die tot stand komt vanuit een vraag van een aan de HAS-gelieerd bedrijf. Studenten van de afstudeerrichting fooddesign kregen van mij echter geen standaard afstudeeropdracht. Ik vroeg ze namelijk om hun eigen opdracht te bedenken, op een vergelijkbare manier waarop ik zelf op de Design Academy werd uitgedaagd en uiteindelijk fooddesigner ben geworden.