KLM Catering Services

BUSINESSCLASS BOX

Wat doe jij als je iets te vieren hebt? Als je een avond intiem wilt genieten? Als je behoefte hebt aan een goed gesprek? Juist. Samen eten is dé manier om dichtbij elkaar te komen. Behalve dan als je eet in een vliegtuig. Iedereen kent het fenomeen. Met gebogen rug op de te krappe stoel. En je diner op een uitklaptafeltje dat altijd net iets te klein is. Dat kan anders! 


Waar samen eten vooral een sociale aangelegenheid is, daar hoort eten in een vliegtuig ook af te leiden en liefst zelfs te entertainen. Daarom vroeg KLM Catering Services mij een inspirerende presentatie te geven over mijn visie op luchtvaartcatering. Daarbij was de wens van KCS om het diner in de vorm van een ‘box’ te gieten. Een spannende opdracht waarbij ik het eindresultaat aan de voltallige KLM-directie presenteerde.


Ik heb me voor het concept laten inspireren door de Japanse Bento-box. Het resultaat; een stijlvol vormgegeven box met bijpassend serviesgoed. Praktisch, een lust voor het oog en handig stapelbaar. En bovendien perfect passend bij mijn social dining idee. Doordat de vier schaaltjes elk in de hand genomen kunnen worden, zitten passagiers niet voorovergebogen over hun tray, maar kunnen ze een open houding aannemen tijdens het eten. Ook de chef moet outside the box denken door vier kleinere gerechtjes/hapjes te presenteren en niet het gangbare voor-, hoofd- en nagerecht.