Lebesque

SWEET DINER & SUGAR SHOW

Zoet is zoveel meer dan een schepje suiker. Zoveel meer dan snoep en gebak. Rondom dit basisidee ontwikkelde ik de ‘Sweet diner & Sugar show’, een diner en expositie waarbij ik eten letterlijk exposeerde om te tonen hoe gerechten tot stand komen en zo bewustwording te creëren.


Het resultaat was een diner vol gerechten waarbij juist geen suiker werd gebruikt en een expo waarvoor ik iedere ontwerper de opdracht gaf om met 100 kilo suiker een ontwerp te maken. Zo ontwikkelde één van de ontwerpers (Basten Leijh) een arcadespel met suikerklontjes als pixels, terwijl een ander de suiker omsmolt tot karamel-kamerschermen.


De expo tijdens DDW 2009 vond plaats in het koetshuis bij Lebesque, gevestigd in een prachtig pand aan de Hoogstraat in Eindhoven. Vanwege m’n persoonlijke band met de Dutch Design Week en het succes van ‘Sweet Meat’ in 2008 ben ik in 2009 zelf op zoek gegaan naar een locatie om iets te organiseren. Marcel en Dorine Lebesque van Lebesque persoonlijke interieurs waren op zoek naar een bijzondere invulling van hun expositieruimte tijdens de DDW. Mijn ideeën spraken Marcel en Dorine erg aan.


Zonder suiker, maar wel gebaseerd op patisserie, heb ik een menu met hartige varianten gemaakt, waarin ik zoet heb gecombineerd met zuur, zout en zelfs bitter.


Een van de gasten schreef een blog over deze avond, benieuwd? klik hier