Maison van den Boer - kuukske

VEGHELS KUUKSKE

Maison van den Boer schakelt mij regelmatig in om mee te denken bij het ontwikkelen van culinaire concepten. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van een menukaart, bij bijzondere wensen van een klant, maar ook voor het ontwikkelen van hun eigen producten, zoals bij deze opdracht. In co-creatie hebben we het Veghels kuukske (Brabants voor “koekje”) ontwikkeld.


In de conceptfase heb ik een inventarisatie gemaakt van het huidige koekjesverbruik en ben ik in de historie van het familiebedrijf gedoken. Zo kwam ik koekfabriek Bretagnia tegen, eigendom van de familie Van den Boer, die ook aan de wieg van Maison van den Boer staat. Koekfabriek Bretagnia stond vooral bekend om de peperkoek, maar ik heb meerdere oude recepturen weten te achterhalen. De ingrediënten hieruit hebben me geïnspireerd tot de ontwikkeling van koekjes met de smaken gember-kardemom en peperkoekkruiden. De één past beter bij de thee, terwijl de ander heerlijk smaakt bij de koffie. De vorm van de koekjes is gebaseerd op de gevel van de voormalige koekfabriek Bretagnia en bovendien op het eerder gekozen huisjesontwerp in de huisstijl van Maison van den Boer.


Voor speciale evenementen en gelegenheden (bv. Konings- en Valentijnsdag of een bruiloft) is het koekje uitermate geschikt om als basiskoekje te worden aangekleed met bijvoorbeeld chocolade of fruitgelei. Hiervoor heb ik ook diverse concepten bedacht, zoals de “fruity pleasure” en “choco pleasure”.


Noud van den Boer over onze samenwerking:

“Annelies Hermsen werkt regelmatig voor Maison van den Boer als food designer. Ze wordt ingezet voor bijzondere opdrachten ten behoeve van speciale evenementen of diners waarbij ze vervolgens ons met haar bijzondere creativiteit ondersteunt in de ontwikkeling van een maatwerkconcept. Ook wordt ze ingezet indien we bijvoorbeeld een speciaal product wensen te ontwikkelen. Een mooi voorbeeld daarvan is het ontwerp van het ‘Veghels Kuukske’ waarbij er een intensieve samenwerking tussen Annelies en onze productontwikkelaar heeft plaatsgevonden. Er is een geheel ‘eigen’ koekje ontwikkeld dat Maison van den Boer in haar dagelijkse activiteiten inzet. Annelies onderscheidt zich in de mate waarin ze haar kennis en vaardigheden volledig inzet ten behoeve van ons als klant, waarbij er constant ruimte is voor goede wederzijdse inbreng, grote voortvarendheid en altijd een bevredigend eindresultaat.”