Meat Anouk & Annelies

MEAT ANOUK & ANNELIES

De schoonheid van vlees, dat is waar ‘Meat Anouk & Annelies’ om draaide. Positief tegenwicht aan de negatieve manier waarop vlees vaak in het nieuws komt. Tijdens Dutch Design Week 2008 ontwikkelde ik samen met keramisch productontwerper Anouk van der Poll dit concept. Een ideale combinatie, gezien mijn culinaire achtergrond en het gebruik van keramiek voor de presentatie van food.


Anouk van der Poll heeft zich bij het ontwerpen van de schalen en champagneflutes laten inspireren door vleesetende planten. Ik heb de voor ons beschikbare expositieruimte ingericht met werkbanken met grote hakblokken uit een slagerij en foto’s van Eindhovens slagers, gemaakt in samenwerking met Mike Roelofs.


De ruimte is tijdens de Dutch Design Week ook verhuurd als dinerlocatie, waar koks van Maison van den Boer mijn themamenu bereidden. Ik heb in elke gang op verrassende en inventieve wijze vlees verwerkt. Als bijzonder weggevertje ontvingen bezoekers van de expositie ‘sweet meat’: een stukje gehakt, gemaakt van marsepein.


Ik ben er trots op dat dit succesvolle project is opgenomen in het boek dat Maison van den Boer vanwege haar 105-jarig bestaan heeft uitgebracht.