Mecc Maastricht - topmobiel

TOPMOBIEL GALA DINER

Tijdens etentjes met het gezin bestelde mijn vader vroeger altijd een espresso en een bolletje vanille-ijs. Hij liet dat bolletje vervolgens altijd sierlijk landen in de espresso. Als puber schaamde ik me altijd een beetje voor deze vreemde eigenschap. Inmiddels kijk ik op dit soort momenten terug met een brede glimlach.


Tijdens de Preview Night van Topmobiel in Mecc Maastricht kroop ik samen met mijn vader achter de kachel. Samen mochten we een menu maken die onze familiegeschiedenis vertelt. Mooie verhalen van vroeger, prachtige anekdotes met een glimlach. Hij vooral kritisch op mijn saus, ik vooral reuzetrots om dit bijzondere event met hem te mogen verzorgen.


Het complete menu werd gebaseerd op de overeenkomsten en verschillen tussen de keuken van mij en mijn vader; hij een klassieke chef, ik een moderne fooddesigner. Zo ontstond een menu vol klassieke gerechten in een nieuw jasje, vol gerechten met een historie en een verhaal. Met als bindende factor de schoonheid van eenvoud, de signatuur van mijn vaders keuken. 


TopMobiel Preview Night steunde de Limburgse Stichting Lob’Star. Een stichting die geld inzamelt om gezinnen, waarvan een van de kinderen kanker heeft, een onvergetelijke vakantie of een dagje uit te bezorgen. Middels een loterij werd maar liefst € 11.500,-opgehaald voor het goede doel.


https://issuu.com/mecc_maastricht/docs/ictm15_preview_night_uitn_totaal_de