Shoot my Food

LECTURE FOOD DESIGN

De Food Inspiration Days zijn een begrip in foodminnend Nederland. Dit jaarlijkse event, georganiseerd door trendwatchbureau Shoot my Food, is toonaangevend in de horecasector. Een dag vol inspirerende concepten, trends en ontwikkelingen op de horeca- en foodservicemarkt. Ik was vereerd dat Hans Steenbergen mij uitnodigde om in het Evoluon te Eindhoven een lezing over fooddesign te geven voor bijna 500 aanwezigen.


Tijdens mijn lezing heb ik niet alleen uitgelegd wie ik ben en wat ik doe als fooddesigner, maar ook hoe ik tracht mensen op een andere manier naar eten te laten kijken. Hierbij heb ik zowel voorbeelden van eigen projecten als van andere fooddesigners gepresenteerd, om het gehele vakgebied aan bod te laten komen.


Het programma van deze inspiratiedagen is zeer afwisselend en de bezoeker wordt naast een aantal lezingen ook geïnspireerd door diverse bedrijven die hun stand op verrassende wijze opbouwen in het Evoluon.


Ik hoop dat ik met mijn presentatie de interesse van ondernemers in fooddesign heb aangewakkerd en ze ertoe heb aangezet om anders te denken over hoe ze fooddesign kunnen inzetten in hun branche.