Syntens

BROODMANDJE 2.0

Edwin Klaassen van Desemenzo is de meest enthousiaste bakker van Nederland. Samen mochten we een idee bedenken om de herhalingsaankopen van brood aan restaurants te stimuleren. Zijn gedrevenheid werkte enorm aanstekelijk. Met gedeelde passie gingen we aan de slag…


De Design Pressure Cooker Agrofood is een creatieve denktank van Syntens. Doel hiervan is het MKB te wijzen op de meerwaarde van design in hun onderneming. Daarvoor worden ontwerpers gekoppeld aan iemand uit de voedingsmiddelenindustrie, om samen tot bijvoorbeeld een nieuw productidee of een nieuwe verpakking te komen.


Ik werd een dag lang gekoppeld aan Edwin Klaasen van Desemenzo. Samen gingen we aan de slag om iets te bedenken om de herhalingsverkopen van brood aan restaurants te stimuleren. We ontwikkelden een nieuw soort broodmandje, waarmee restaurants hun brood op een verrassende wijze kunnen presenteren. Naast de unieke vorm van het brood bevat het mandje ook een aantal kleinere bakjes, waarin bijvoorbeeld olie, zout of boter gepresenteerd kunnen worden aan de gasten.


Voor de presentatie van ons idee heb ik de hulp van Daniel Watze Design Studio ingeschakeld, die onze ideeën in een 3D-ontwerp heeft omgezet. Een succes, want met ons ontwerp wonnen we de eerste prijs.


Edwin Klaasen over de samenwerking:

“Ik kreeg van Syntens de mogelijkheid om uit een aantal verschillende ontwerpers te kiezen voor dit project. Nadat er gepitcht was koos ik voor Annelies vanwege haar gedrevenheid en enthousiasme. Ze heeft dat tijdens de Design Pressure Cooker ook meer dan waargemaakt, want met haar ontwerp van het ‘Broodmandje 2.0’ hebben we de eerste prijs