Unilever

ONTBIJT INSPIRATIE

Ontbijten met een boterham met kaas? Saai! Soms heb je wel eens behoefte aan een steviger ‘anti-kater-ontbijt’. Heb je haast? Ga dan voor de technologisch geavanceerde ontbijtreep of kies voor een ‘ontbijt-uit-de-muur’.


Unilever Food Solutions wilde het ontbijten in hotels ‘spannender’ maken. Daarom vroegen ze mij met conceptuele ideeën te komen om hun presentaties voor de hotellerie te ondersteunen. Geen concrete productontwikkeling, maar een bron aan inspiratie.


Na grondig marktonderzoek heb ik een aantal ideeën uitgewerkt om het ontbijten in hotels spannender en specialer te maken. Veel gasten zien het ontbijt namelijk als een verwennerij, waar ze graag uitgebreid de tijd voor nemen. Terwijl zakelijke gasten liever een functioneel en snel ontbijt willen. Met deze doelgroepen in m’n achterhoofd heb ik mijn ideeën vormgegeven. Van het conceptuele ontbijt om de kater weg te werken tot de hypermoderne en voedzame ontbijtreep. Een ander idee dat de revue passeerde was een ontbijt dat wordt gepresenteerd als een Febo-muur, waar de gast zijn ontbijt uit kleine luikjes kiest.


Mijn ideeën hebben Unilever Food Solutions geholpen hun producten en ‘out of the box’-ideeën bij hotels onder de aandacht te brengen.