Van Abbe

NO NONSENSE

Van zout krijg je een te hoge bloeddruk, van melk drinken word je lactose intolerant, in brood zitten gluten, vlees zit vol antibiotica en suiker is al helemaal uit den boze. NEE is het woord dat we overal horen. Wat mogen we nog wel?


Voor het Van Abbemuseum ontwikkelde ik het menu dat werd geserveerd in het Karel 1 museumcafé, passend bij het thema van de lopende expositie No Nonsense tijdens Dutch Design Week 2014.


Niks mogen we meer. In deze wereld waar alle informatie via het internet binnen een mum van tijd aan de andere kant van de wereld is, worden we doodgegooid met hippe levensstijlen, gezonde diëten en uiteenlopende voedingsadviezen.

Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, is het motto waaronder het diner geserveerd wordt, no-nonsense. Wie zegt daar nou nee tegen?


Op de kaart vijf verschillende menu’s, met elk een eigen NO-thema. Uiteraard allemaal met een hele dikke knipoog; NO sugar (no fun), No meat (no cow), NO carbs (no energy), NO dairy (you idiot) en NO salt (no flavour).