VIP catering

BLB DINING

De BLOB - een futuristisch en hypermodern gebouw in het centrum van Eindhoven - gecombineerd met streekgebonden en oud-Brabantse recepturen. Ik ben gek op contrasten!


Na oplevering stond de BLOB tijdelijk leeg. Rob Bongers en Rick Polman van Horeca Development en Valk International Party Catering vroegen me om een experimenteel culinair concept te ontwikkelen, passend bij dit markante gebouw.


Ik zocht het contrast op: de futuristische architectuur gecombineerd met streekgebonden en oud-Brabantse gerechten. Op het menu o.a. kalfssukade met hete bliksem, gemaakt van het vlees van Rosékalveren uit Son en appels uit de Philips Fruittuin. Exclusief qua uitvoering en presentatie, maar met ingrediënten uit de directe omgeving van Eindhoven.


Het pop-up restaurant is maar drie maanden open geweest. Toch leverde het een nominatie voor de 11e Horecava Innovation Award op. Maar het mooiste compliment kwam van onze gasten, die het stuk voor stuk jammer vonden dat BLB dining haar deuren in Eindhoven niet voor altijd open kon houden.


Rob Bongers over de samenwerking:

“Wat doe je met je keuken als het pand ‘mind-blowing’ is? Het foodconcept wat Annelies voor dit pop-up restaurant ontwikkeld heeft was precies de verbintenis die we zochten met de doelgroep en de locatie.”