Welgro

VAN FEED NAAR FOOD

Eten is een feest voor de zintuigen. Zeker als je daar bijzondere dimensies aan toevoegt. Stel je voor, terwijl je rustig zit te kijken naar een sfeervol filmpje met grazende koeien proef je een tarwegrasshotje. En zo zit je opeens écht naast de koe in de wei.


Shoot my Food is een trendwatchbureau in de foodbranche. Zij organiseerden voor vijftigjarig bestaan van bulktransporteur Welgro twee inspiratiedagen rondom het thema ‘van feed naar food’. Ik werd uitgenodigd om hier een inspirerende lezing over fooddesign te geven.


De bulkwagens van Welgro vervoeren voornamelijk veevoeder. Dat bracht mij op het idee om een interactieve lezing te geven. Het thema ‘van feed naar food’ heb ik toegelicht met een aantal bijzondere hapjes en drankjes. De gasten kregen de opdracht om tijdens het kijken van een filmpje over bijvoorbeeld grazende koeien een bepaald hapje of drankje te nemen, waarbij er een duidelijke link was tussen wat ze op beeld zagen en wat ze in hun mond proefden. Zo serveerde ik de zoete hapjes in de vorm van veevoederbrokken, vergezeld van een tarwegras-shotje.